::.. الرئيسية ..:: ::.. المنتديات ..:: ::.. التسجيل ..::

   
   


 
العودة   ست ستات - 6STAT.com > مطبخ لك سيدتي > مائدة سيدتي > من مطبخ عضوات 6Stat
 


طريقة عمل الكرواسون البسيط

من مطبخ عضوات 6Stat


إنشاء موضوع جديد  إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 12-01-2011, 05:37 PM رقم المشاركة : 1 (permalink)
معلومات العضو
لهاليبو
:: عـضـوه رائعــة ::

إحصائية العضو









 
اوسمة العضو
 
تميز ذهبى

امهر شيفة فى شهرديسمبر


مـجـمـوع الأوسـمـة: 2...) (الـمـزيـد»

لهاليبو غير متواجد حالياً


 

5a953c0aaa طريقة عمل الكرواسون البسيط

طريقة عمل الكرواسون البسيط



بعمل بعجينة العشر دقائق معجنات و بشكلها زي الكرواسون و اللي بتطلع هشة و سريعة عن الكرواسون بطريقة الفرد و الطي و بداخله الزبدة وان شاء الله في مرة ثانية اصورها بس لما عملت الكرواسون ده قلت انزله سريع و ينفع في فطار او عشا
طريقة عمل الكرواسون البسيط

5 كوب دقيق
3 ملاعق خميرة فورية
ملعقة بيكنج باودر
2 ملعقة محسن خبز لو مفيش مش مشكله
شوية سكر
2 ملعقة زبادي
4 ملاعق لبن بودرة
2 كوب ماء دافيء
السكر ربع كوب او ممكن تقللي لو مش عايزة حلو
انا وضعت في ده ملعقتين سكر
ربع كوب زيت


الطريقة

نضع كل المقادير زي الدقيق وفوقه الخميرة و المحسن و البكنج باودر و الزبادي و اللبن البودرة علي بعض والسكر و نعجن بالماء الدافيء و تبقي العجينة سائلة زي كده

طريقة عمل الكرواسون البسيط
و نسيت اقول في المقادير شوية حبة البركة بتدي طعم حلو في المعجنات او السمسم الاسود ده
و نتركها شوية تخمرو تكون سائلة
بعد كده نضيف باقي الدقيق
طريقة عمل الكرواسون البسيط
كده عليت شوية نضع عليها بقية الدقيق
طريقة عمل الكرواسون البسيط


طريقة عمل الكرواسون البسيط

و نبتدي نعجن كويس قوي و العجينة بتكون طرية و مرنة
طريقة عمل الكرواسون البسيط

نضيف الزيت و نعجن اكثر و كل ما اتعجنت كويس تورق معاكي و تبقي هشة

ونتركها تخمر في مكان دافيء
طريقة عمل الكرواسون البسيط

واثناء الخمرنجهز الحشوة و كانت الحشوة جبنة بيضاء فيتا
علشان دي مش بتنزل مياه لما تستوي وبضع عليها شوية زيت صغييرن و فلفل اخضر
طريقة عمل الكرواسون البسيط
ده فلفل احمر مش طماطم
بعد ما تخمر العجين نقسمها كور كبيرة المقدار ده يعمل حوالي 3 كور
وناخذ واحدة واحدة و نفردها بالنشابة
طريقة عمل الكرواسون البسيط

علي سطح مرشوش دقيق
طريقة عمل الكرواسون البسيط
و تقسم الي مثلثات بالشكل ده

طريقة عمل الكرواسون البسيط

نضع الحشوة فوق كل مثلث و نبتدي نلفه

طريقة عمل الكرواسون البسيط

بنعمل شق كده بالسكينة و نلف الكرواسون و نبرمه زي شكل الهلال كده
و الصور اللي جاية دي اصغر معلش علشان شحن الموبيل خلص و معرفتش اكمل غير بالموبيل ده بس قلت احسن من مفيش
بس اوضح الفكرة
طريقة عمل الكرواسون البسيط

مبروم من الحواف واحنا بنلف كل واحدة
طريقة عمل الكرواسون البسيط
بندهن الوجه بالصفار و شوية لبن وذرة بن يعطيه اللون البني
و نتركه علشان يخمر
كويس حوالي ساعة او اكثر علشان احنا في الشتاء
طريقة عمل الكرواسون البسيط

طريقة عمل الكرواسون البسيط

طريقة عمل الكرواسون البسيط

ابتدي يخمر شوية بس اهم شيء القمة بتاعت المثلث تكون من تحت بحيث لما يخمر و يعلي ميتفتحش و يبقي الشكل مش حلو
طريقة عمل الكرواسون البسيط

طريقة عمل الكرواسون البسيط انا صورت دي الكرواسونة اللي في النصف دي وضحت ان القمة بتاعة المثلث مش تحت اترفعت لفوق انا صورت دي لاوضح الفكرة لكم لازم بوز المثلث تحت الكرواسونة

نسخن الفرن قبل ما ندخله بنصف ساعة
طريقة عمل الكرواسون البسيط
وده شكله بعد ما طلع من الفرن
بس و الله الاضاءة و الكاميرا ظلموه
طريقة عمل الكرواسون البسيط
هنا صورة اوضح شوية
طريقة عمل الكرواسون البسيط
و ممكن يقدم مع الشاي في الفطار او العشاء هش و خفيف
جدا واحلي من المخبز
طريقة عمل الكرواسون البسيط
وده من الداخل هش بس السخونية طلعت علي الكاميرا
طريقة عمل الكرواسون البسيط
وممكن نشيله في الفريز وطلع قبل الاكل بفترة كافية
وبرده كانه طازة

طبخة الاسبوع من لهاليبو
وده رابط لموضوع عملته قبل كده فيه برضه طريقة العجين بالتفصيل
شبيه بدي برضه
اتمني ان الموضوع ينال اعجابكم و اكون افدتكم
ولا تنسوني من صالح دعائكم

طريقة عمل الكرواسون البسيط

لهاليبو.....


















-==(( توقيع لهاليبو ))==-

شكر من ادارة ست ستات لتميزك بمطبخ العضوات








رد مع اقتباس
قديم 13-01-2011, 01:28 AM رقم المشاركة : 2 (permalink)
معلومات العضو
لهاليبو
:: عـضـوه رائعــة ::

إحصائية العضو









 
اوسمة العضو
 
تميز ذهبى

امهر شيفة فى شهرديسمبر


مـجـمـوع الأوسـمـة: 2...) (الـمـزيـد»

لهاليبو غير متواجد حالياً


 

افتراضي

هو الكرواسون مش عاجبكم ولا ايه 11 مشاهدة ولا تعليق

اخده و امشي
ولا ايه






رد مع اقتباس
قديم 13-01-2011, 04:33 AM رقم المشاركة : 3 (permalink)
معلومات العضو
ام سيرين
:: عـضـوه متميزه ::

إحصائية العضو








ام سيرين غير متواجد حالياً


افتراضي

يانهارررررررررررر ابيض مايعجبناش ازاي والله تحفه وان شاء الله اتحمست وهعمله ومجهود تستاهلي التقدير احلى تقيم عليه







-==(( توقيع ام سيرين ))==-


رد مع اقتباس
قديم 13-01-2011, 04:39 AM رقم المشاركة : 4 (permalink)
معلومات العضو
ام سيرين
:: عـضـوه متميزه ::

إحصائية العضو








ام سيرين غير متواجد حالياً


افتراضي

وماقولتيش اسيبه في الفرن اد ايه يا عسل وعلى درجه حراره كام كده بالتقريب ؟؟؟؟؟؟







رد مع اقتباس
قديم 13-01-2011, 09:13 AM رقم المشاركة : 5 (permalink)
معلومات العضو
ام فاروق
 مشرفه البـيـت العـــام 

إحصائية العضو








 
اوسمة العضو
 
تميز ذهبى


مـجـمـوع الأوسـمـة: 1...) (الـمـزيـد»

ام فاروق غير متواجد حالياً


 

افتراضي

ليه تاخديه انا باخده
داه روعه تسلم يدك يا غاااااليه







-==(( توقيع ام فاروق ))==-




كنت افكرك يا بحر تحمل هموم ~~

بدمعه وحده من عيوني غرقتْْ
رد مع اقتباس
قديم 13-01-2011, 09:48 AM رقم المشاركة : 6 (permalink)
معلومات العضو
لوجين
مشرفه صور نادره
و
تصوير فوتوغرافى

إحصائية العضو









 
اوسمة العضو
 
تميز فضى


مـجـمـوع الأوسـمـة: 1...) (الـمـزيـد»

لوجين غير متواجد حالياً


 

افتراضي

ده تحفة يالهاليبو ..بسم الله ماشاء الله عليكى .انتى شيف شطورة اوى اوى ....انا هجربه ان شاء الله وهاقول لك النتيجة ...بس يارب يطلع زى الكرواسون بتاعك لان شكله فعلا يفتح النفس...
واحلى تقييم لاحلى لهاليبو .







-==(( توقيع لوجين ))==-

رد مع اقتباس
قديم 13-01-2011, 10:15 AM رقم المشاركة : 7 (permalink)
معلومات العضو
فراشه فلسطين
:: عـضـوه متميزه ::

إحصائية العضو









فراشه فلسطين غير متواجد حالياً


افتراضي

يا حلاوه يا حلاوه
انا يا لهلوبه لو عندك
كان اكيد دلوقت مش حقدر اخرج من الباب
ايه الحلاوه والطعامه دي
تستاهلي احلا تقيم طبعا
مشكوره يا قمر






-==(( توقيع فراشه فلسطين ))==-






شكرا منولا على التوقيع
عجبني جدا


الوحده بتقتلني ولا حد بيسالني انت عامل ايه
تعبان مين تعبك
مجروح مين جرحك
وحبايبك ناسينك ليه
رد مع اقتباس
قديم 13-01-2011, 08:12 PM رقم المشاركة : 8 (permalink)
معلومات العضو
لهاليبو
:: عـضـوه رائعــة ::

إحصائية العضو









 
اوسمة العضو
 
تميز ذهبى

امهر شيفة فى شهرديسمبر


مـجـمـوع الأوسـمـة: 2...) (الـمـزيـد»

لهاليبو غير متواجد حالياً


 

افتراضي

اقتباس
 مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام سيرين
وماقولتيش اسيبه في الفرن اد ايه يا عسل وعلى درجه حراره كام كده بالتقريب ؟؟؟؟؟؟

اهلا اهلا ام سيرين جيتي الموضوع خفت عليه ليجيلي اكتئاب
و تعالجيني بعدين هههههه مش كده بشكرك جدا علي ردك العسل
و الفرن يكون اعلي درجة عندك و سخن قبل ما تضعيه بدرجة كافية علشان ينفش ويبقي هش






رد مع اقتباس
قديم 13-01-2011, 08:13 PM رقم المشاركة : 9 (permalink)
معلومات العضو
لهاليبو
:: عـضـوه رائعــة ::

إحصائية العضو









 
اوسمة العضو
 
تميز ذهبى

امهر شيفة فى شهرديسمبر


مـجـمـوع الأوسـمـة: 2...) (الـمـزيـد»

لهاليبو غير متواجد حالياً


 

افتراضي

اقتباس
 مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام فاروق
ليه تاخديه انا باخده
داه روعه تسلم يدك يا غاااااليه

كله ما يغلي عليكي يا ام فاروق يكفي طلتك الغالية






رد مع اقتباس
قديم 13-01-2011, 08:52 PM رقم المشاركة : 10 (permalink)
معلومات العضو
لهاليبو
:: عـضـوه رائعــة ::

إحصائية العضو









 
اوسمة العضو
 
تميز ذهبى

امهر شيفة فى شهرديسمبر


مـجـمـوع الأوسـمـة: 2...) (الـمـزيـد»

لهاليبو غير متواجد حالياً


 

افتراضي

اقتباس
 مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة لوجين
ده تحفة يالهاليبو ..بسم الله ماشاء الله عليكى .انتى شيف شطورة اوى اوى ....انا هجربه ان شاء الله وهاقول لك النتيجة ...بس يارب يطلع زى الكرواسون بتاعك لان شكله فعلا يفتح النفس...
واحلى تقييم لاحلى لهاليبو .


شكرا لوجي ان شاء الله يطلع احسن كمان وانا في انتظار تقولي لي ايه النتيجة واشكرك علي التقييم يا احلي لوجي






رد مع اقتباس
إنشاء موضوع جديد  إضافة رد

الكلمات الدلالية (Tags)
البسيط, الكرواسون, عمل, طريقة


الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are معطلة
Pingbacks are معطلة
Refbacks are معطلة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
مفرش القلب البسيط بالصور ريرى هاند ميد (حوبتى) أشغال الأبره كروشيه وتريكو 3 24-05-2011 02:44 AM
طريقة عمل الكرواسون خطوة بخطوة وبالصوررر saso مطبخ قناة فتافيت 18 18-03-2010 08:07 AM
الكرواسون هنا معجنات و مخبوزات 10 21-10-2009 12:05 PM


الساعة الآن 10:34 AM.


الدعم الفنى للشبكة شركة عرب لاند
Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd
جميع ما ينشر هنا لا تعبر بالضرورة عن رأي ادارة ست ستات ولا تتحمل اى مسؤلية قانونيه حيال ذلك  ( ويتحمل ناشرها مسؤولية النشر)
  يمنع القذف أو التشهير بأي ديانة  او أفراد أو جهات حكومية أو جهات خاصة أو محلات تجارية ونرجو الإبلاغ عن أي موضوع يحوي على أي من ذلك
إن إدارة شبكة ست ستات تخلي مسؤوليتها من أي تعامل تجاري يحدث بين العضوات في أقسام السوق التجارى